Auto FAQ og grow guide

purple kush auto

Autoblomstrende sorter, eller autoer, beskrives ofte som at være meget nemme at dyrke for begyndere. Det er de på sin vis også, hvis man følger en række overordnede trin – men der er også faldgruber. Denne guide vil fungere både som en slags FAQ for de mest almindelige spørgsmål, men også som en kort grow guide.


Kan jeg ompotte min auto?

Ja, du kan godt omplante en auto. Men det er ikke noget vi vil anbefale. Autoer har en meget kort vegetativ periode, typisk lige omkring 3-4 uger, hvilket gør omplantning til en dårlig idé. Man mister typisk en del udbytte på det, også selvom ompotningen er gået perfekt. Autoer skal helst stå i en relativt stor potte fra starten af (10-20 liter), så de kan vokse uden forstyrrelser i den vegetative periode og de første 3-4 uger af blomst – herefter stopper højdevæksten og planten fokuserer på blomsterdannelse.

Hvor meget og hvornår skal jeg gøde min auto?

I de første 3-4 uger er mediet som man har sin plante i typisk mere end rigeligt. Langt de fleste medier er prægødede til at kunne holde planten i god vækst i minimum de første 3-4 uger. Man vil derfor ikke skulle gøre andet end at vande med rent vand og eventuelt nogle rodfremmende additiver. En rigtig god tilføjelse, som ikke er en reel gødning, men som giver både god vækst og sunde planter er mykorrhiza additiver. Der er flere forskellige produkter på markedet, vælg selv et produkt du finder interessant. Når planten går i blomst, så

Kan jeg toppe min auto?

Ja, det kan du, men vi vil heller ikke anbefale at gøre dette! Bevæggrundene for dette er det samme som med ompotning. Den vegetative vækstperiode er så kort, at man typisk mister en masse udbytte på at toppe en auto. Det tager tid for planten at komme sig ovenpå en topning, og selv få dage med dårlig vækst i de første 3-4 uger kan være direkte katastrofalt for ens udbytte. Med det sagt, så er der dog nogle få autoer på markedet som godt kan egne sig til topning. Dette er dog kun ´store autoer´ som har en samlet vækstperiode, som er noget længere end standarden. Hvis du ikke kender sorten, så lad vær med at toppe!

Kan jeg lave LST på min auto?

Ja, det kan du med fordel. LST (low stress training) er en god teknik at benytte sig af. Jo mere du kan sørge for at flade kronen på planten ud, så det hele får samme mængde lys – jo bedre!

Grow guide

Autoer startes som alle andre cannabisfrø. Put dem i et glas vand i 24 timer og overfør til vådt toiletpapir/kaffefilter mellem 2 tallerkener eller i fx. en isbøtte.

De 24 timer i vand sørger for at frøet totalt penetreres af vand, og derefter skal det bare holdes godt fugtigt. Frøene skal spire i mørke og ved lidt over stuetemperatur – gerne omkring 24-25 grader. Man kan stille frøene i et skab eller stående ovenpå fx. en router. Det giver lige lidt ekstra varme.

Efter spiring, så vil vi anbefale at overføre frøet til en jiffy pot eller root plug. Spiring direkte i en stor potte kan godt være lidt besværligt, og man risikerer at miste nogle af sine dyrt indkøbte frø på det, derfor vil vi klart anbefale denne metode – derudover, så giver det også en lidt længere tid at løbe på, inden de skal i den endelig potte.

Planten er typisk klar til den store blivende potte, når planten er kommet op over jorden og har sat sit første sæt rigtige karakterblade med de karakteristisk takker. På dette stadie vil rødderne typisk også være noget igennem den jiffy eller rootplug man har startet dem i.

Planten overføres herefter til den endelige potte på mellem 10-20 liter. Dette er mere end rigeligt til de fleste autoblomstrende sorter. Her står de fleste uefarne typisk overfor et massivt udvalg af pottejorde. Hvilken skal man vælge? Man kan vælge at gå med anerkendte mærker som fx. Biobizz eller Plagron og vælge deres light mix (All Mix er for hårdt gødet til autoer!), men kan også sagtens vælge en standard øko plantesæk eller gødet spagnum. Gødningsmængden i disse er typisk fint afstemt til hvad en auto har brug for. Man kan her med fordel tilføre et mykorrhiza produkt til det lille hul, hvor planten skal sættes ned i.. Det er vigtigt, at det er i direkte kontakt med rødderne. Man kan også med fordel tilsætte 15-20% perlite til ens dyrkningsjord, da cannabis ynder en god, luftig jord. Herefter skal man sådan set bare passe sin plante med rent vand de næste mange uger, omkring når den rammer blomst ved 3-4 uge og den har omkring 3-4 bladsæt, så kan man give planten et ekstra tilskud af vegetativ gødning. Omkring fra uge 5-6 kan man give både vegetativ og blomstgødning i ca. halv dosis af det anbefalede. Blomstergødningen trapper man så stille og roligt op som blomstringen skrider frem, og 2-3 uger før høst stopper man med med at give gødning og giver dem rent vand.